Saznaj više

Odrasti.

Molimo Vas, okrenite Vaš mobilni telefon horizontalno.

Koji model želiš da voziš?

Sedi za volan i otkrij koji Mercedes-Benz ti najviše odgovara.

Distributer/Pravne napomene

Star Import d.o.o.

Omladinskih Brigada 33
11 000 Beograd
Tel.: (+381) 11 / 3019 059
Fax: (+381) 11 /3019 027

PIB: 108153814
Matični broj: 20941839

Broj računa:  170-30018821000-79 
Unicredit Bank Srbija A.D.

Ovlašćene osobe za zastupanje:
Stefan Vörös, generalni direktor
Jovanka Balać, prokurista
Igor Vukićević, prokurista

Star Import je društvo sa ograničenom odgovornošću registrovano u Agenciji za privredne registre.

Autorska prava

 

Autorska prava 2003-2015 Daimler AG. Sva prava zadržana. Tekstovi, slike, grafike, muzika i audio fajlovi, animacije, video fajlovi i njih raspored na sajtovima Daimler AG Internet su elementi autorskog prava i drugih zakona o zaštiti intelektualne svojine.  Navedeni elementi ne mogu biti kopirani niti korišćeni u komercijalne svrhe, niti distribuirani. Takođe, zabranjen je svaki vid modifikacije ovih elemenata ili njihovo objavljivanje na drugim sajtovima. Svi internet sajtovi Daimler AG sadrže materijale koji su elementi zakona o zažtiti autorskih prava.

 

Verzije proizvoda

 

Neke od infromacija o proizvodima, ilustracije i slike na ovom sajtu, mogu biti opšti materijali pripremljeni od strane Daimler AG za održavanje internet sajtova u zemljama širom sveta. Iz tog razloga, pojedine informacije ili dodaci mogu biti nedostupni u pojedinim zemljama, ili mogu biti izmenjeni tako da odgovore zahtevima lokalnih tržišta.

Ukoliko ste zainteresovani za određeni model, boju, paket opreme ili dodatak prikazan na sajtu, i ukoliko niste sigurni da li je dostupan u Vašoj zemlji, molimo Vas da kontaktirate Daimler AG ili ovlašćenog predstavnika prodaje i dobićete sve potrebne informacije o dostupnosti proizvoda.

 

Cene

 

Sve navedene cenu predstavljaju preporučene maloprodajne cene. U trenutku objavljivanja ove prezentacije, navedene cene su tranutne, ali podložne budućim promenama bez prethonog upozorenja.

 

Zaštitni žig

 

Ukoliko nije drugačije naznačeno, svi znakovi i simboli i žigovi na sajtu Daimler AG su zaštićeni zakonom o žigu Daimler AG. Ovo se posebno odnosi na modele, nazive modela, korporativne žigove i ambleme.

 

Licence

 

Ideja Daimler AG je bila da kreira inovativan i informativan internet sajt. Nadamo se da ćete u istoj meri biti oduševljeni našim kreativnim naporima. Ali, morate razumeti da Daimler AG mora zaštititi svoju intelektualnu svojinu, uključujući patente, zažtitne žigove i autorska prava. U skladu sa navedenim, ovaj sajt, kao i materijali na ovom sajtu, ne mogu ni na koji način dodeliti pravo nekoj osobi da koristi Daimler AG intelektualnu svojinu.

 

Obazrivost u vezi sa najavama budućih događaja

 

Internet stranice, PR objave, godišnji i drugi izveštaji, predviđanja, prezentacije, audio i video fajlovi određenih događaja (uživo ili prethodno snimljenih) i druga dokumentacija na ovom sajtu sadrže dokumente i informacije u kojima se nalaze izjave o budućim događajima ili predviđanjima, koje reflektuju stavove rokovodioca. Reči poput "očekivati", "predpostavljati", "verovati", "proceniti", "moguće", "planirati", "projektovati", i slične reči predstavljaju osnovu ovih izjava. Takve izjave su neizvesne i nose sa sobom dozu rizika, i na njih može uticati: ekonomski uslovi u Evropi i Severnoj Americi, promene valutnih kurseva, kamatnih stopa, cena sirovih materijala, konkurencija i konkurentni porizvodi, stepen prodaje, dr. Ukoliko dođe do pojave nekog od ovih elemenata, ili njima sličnih, može dođi do promena kod očekivanih rezultata i njihove realizacije. Mi nemammo obavezu izmene ili dopune ovih izjava, već se one odnose samo na period u kojem su objavljenje.

Ovaj sajt sadrži linkove ka drugim sajtovima, koji nisi pod kontrolom Daimler AG i Daimler AG nije odgovoran sa njihov sadržaj ili nekog drugog spoljnog sajta. Ovi linkovi su objavljeni samo da bi vama pružili dodatnu pomoć ili informacije, ali oni ni na koji načn ne predstavljaju vezu sa Daimler AG.

Daimler upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, na primer HTML5 i lokalne zajedničke objekte (u nastavku teksta „kolačići”), za snimanje korisničkih postavki i optimizaciju dizajna web-prezentacije. Olakšavaju navigaciju i poboljšavaju iskustva korisnika web-prezentacije.

Kolačići su male datoteke koje se snimaju na vaš računar. Mogu se upotrebiti kako bi se utvrdilo je li se vaš računar u prošlosti već povezivao sa našom stranicom. Utvrđuje se samo kolačić na vašem računaru. Personalni podaci mogu se snimiti u kolačiću samo ako ste prethodno pristali na to ili ako je to neophodno iz tehničkih razloga, na primer radi omogućivanja sigurne prijave.

Posećivanjem naše web-prezentacije pristajete na upotrebu i snimanje kolačića na vašem računaru. Našoj web-prezentaciji možete pristupiti i bez kolačića. Većina pretraživača automatski prihvata kolačiće. Snimanje kolačića na vašem računaru možete onemogućiti koristeći adekvatnu opciju u vašem pretraživaču. Kolačiće u bilo kom trenutku možete izbrisati sa računara. Detaljna uputstva o ovom postupku možete pronaći u priručniku za rad pretraživača ili računara. Ostale informacije o deaktiviranju lokalnih zajedničkih objekata potražite ovdje:

Informacije o deaktiviranju lokalnih zajedničkih objekata

Ako odlučite da ne želite da primate kolačiće, neke od usluga na našoj web-prezentaciji možda neće biti potpuno raspoložive.

Kolačiće delimo na sledeće grupe:

Osnovni kolačići (tip 1)
Ovi su kolačići neophodni za web-prezentacije i ispravan rad njihovih opcija. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Funkcionalni kolačići (tip 2)
Ovi nam kolačići omogućavaju unapređivanje iskustva upotrebe i performansi web-prezentacije, kao i rad različitih funkcija. Funkcionalni kolačići snimaju, na primer, podatke o izboru jezika.

Kolačići performansi (tip 3)
Ovi kolačići prikupljaju informacije kako upotrebljavate web-prezentaciju. Kolačići performansi pomažu nam, na primer, utvrditi posebno popularna područija naše web-prezentacije. Na taj način možemo sadržaj web-prezentacije prilagođavati posebnim potrebama korisnika i tako unaprediti sadržaj koji vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju personalne podatke. Ostali detalji o načinu prikupljanja i analiziranja informacija navedeni su u odeljku „Analiza podataka o korištenju”.

Kolačići treće strane (tip 4)
Ove kolačiće instalira treća strana, na primer društvene mreže. Njihova je glavna svrha integracija sadržaja sa društvenih medija na našu stranicu, na primer dodataka za deljenje sadržaja na društvenim mrežama. Informacije o načinu korištenja društvenim mrežama navedene su u odeljku „Dodaci za deljenje sadržaja na društvenim mrežama” u izjavi o privatnosti.

Pravne napomene

Na našoj web-prezentaciji upotrebljavamo ove kolačiće:

 

Naziv kolačićaOpis Vrsta kolačića

bandwidth

Ovaj kolačić snima bandwidth vaše internet konekcije kako bi optimizovao prikaz sadržaja.

Tip 1

locale

Ovaj kolačić snima kod zemlje iz koje se pristupa web stranici. Ova informacija na omogućava da vam automatski prikažemo lokalni sadržaj.

Tip 1

PHPSESSID

Ovaj kolačić dodeljuje anonimni ID (ID sesije) vašem uređaju za vreme trajanja vaše posete kako bi bolje organizovali sve upite koje očekujemo sa web stranice i objedunjujemo ih u sesiju.

Tip 1

c_disclaimer

Ovaj kolačić nam govori da ste prihvatili upotrebu kolačića na našoj web stranici. Postavlja se nakon što zatvorite prozor Upotreba kolačića".

Tip 2

search_suggest, search_term, search_nba_ref

Ovi kolačići snimaju informacije vezane za korištenje pretrage, a u svrhu poboljšanja rezultata traženja, odnosno kvalitetnije pretrage.

Tip 2

show_infobox

Ovaj kolačić onemogućava konstantno otvaranje poruke Dobrodošlice na našoj početnoj stranici.

Tip 2

s_cc, s_cpc, s_fid, s_fv, s_prop52, s_ria, s_resort, s_tracking_resort, s_sq, s_tracking_belt, s_vi

Ovi kolačići snimaju informaciju o tome kako posetioci koriste našu web stranicu, a u svrhu konstantnog poboljšavanja web stranicu u vašem interesu.

Tip 3

psyma_participation

Kako bi poboljšali našu web stranicu, sprovodimo redovne online ankete o kvalitetu sadržaja na našim stranicama i informacijama koje pružamo. Ovaj kolačić prikazuje da li je korisnik prihvatio ili odbio poziv na online anketiranje.

Tip 3

ACTIVITY, GEUP, PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, HSID, APISID, LOGIN_INFO, SID, SSID

Kolačići se postavljaju od strane Youtube-a i Google-a svaki put kada pogledate video na ovoj web stranici. Za više informacija o ovim kolačićima, njihovoj upotrebi i svrsi molimo pročitajte na: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Tip 3

Analiza podataka o korišćenju
Kolačiće upotrebljavamo za praćenje korisničkih postavki posetilaca, te za utvrđivanje posebno popularnih stranica naše web-prezentacije. Na taj način možemo prilagođavati sadržaj web-prezentacije posebnim potrebama korisnika i tako unaprediti sadržaj koji vam nudimo.

Za statističke se analize firma Daimler koristi proizvodima Adobe Omniture.

Ako ne želite da firma Daimler prikuplja i analizira statističke podatke u vezi sa vašom posetom stranici, u svakom trenutku možete zatražiti da se vaši podaci ne upotrebljavaju u te svrhe.

Stoga je iz tehničkih razloga potrebno instalirati dodatak za isključivanje kolačića u vašem pretraživaču. Ovaj kolačić upućuje na to da ste odlučili isključiti kolačiće. Imajte na umu da će se iz tehničkih razloga dodatak za isključivanje kolačića primeniti samo na pretraživač sa kojeg ste zatražili izmenu. Izbrišete li kolačiće u svom pretraživaču ili se koristite drugim uređajem ili preglednik

Kliknite ovde za postupak deaktivacije kolačića.

Daimler je zahvalan na vašem interesovanju za njegove proizvode i posetu ovom web-sajtu. Vaša nam je privatnost važna te želimo da se na našem web-sajtu osećate prijatno. Zaštita vaše privatnosti pri obradi vaših personalnih podataka od izuzetnog nam je interesa te u našem poslovanju tome pridajemo posebnu pažnju. Personalne podatke prikupljene tokom poseta naše web-sajtu obrađujemo u skladu sa pravnim odredbama važećima za sve zemlje u kojima se održavaju web-sajtovi. Naša politika o zaštiti podataka temelji se takođe i na politici o zaštiti podataka koja se primenjuje na Daimler.

Daimler politika o zaštiti podataka.

Daimler web-sajtovi mogu sadržati linkove ka drugim sajtovima koji nisu obuhvaćeni ovom izjavom.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kao standardne pojedinosti vašeg pretraživača i operativnog sistema, naš internet server prilikom vaše posete našem web-sajtu snima podatke o internet stranici sa koje ste došli na naš web-sajt, naše stranice koje ste posetili te, iz sigurnosnih razloga, npr. da bi se utvrdili napadi na naše stranice, IP adresu koju vam je dodelio vaš internet provajder; ta IP adresa ostaje u našoj bazi narednih sedam dana. Uz izuzetak IP adrese, personalni podaci se čuvaju samo ako vi odlučite, npr. tokom prijave, u anketi, u takmičenju ili kako biste omogućili sprovođenje ugovora.

Upotreba i prosljeđivanje perosnalnih podataka i ograničenje upotrebe

Daimler upotrebljava vaše perosnalne podatke samo onoliko koliko je potrebno za potrebe tehničke administracije internet stranica, upravljanja odnosa sa kupcima, anketa o proizvodima i marketinga.

Personalni se podaci šalju državnim organizacijama i vlastima samo unutar opsega obveznih državnih zakonodavnih odredbi. Naši zaposleni, agencije i zastupništva pod obvezom su čuvanja tajne.

Izbor

Želeli bismo upotrebiti vaše podatke kako bismo vas obavestili o proizvodima i uslugama te, ako je moguće, ispitati vas o njima. Naravno, u tome učestvujete dobrovoljno. Ako ne želite biti uključeni u to, o tome nas možete obavestiti u bilo kom trenutku kako bismo u skladu sa time isključili vaše podatke. Dodatne podatke o tome možete pronaći na odgovarajućim internet stranicama.

Newsletteri

Preko naših internet stranica možete se prijaviti na newslettere. Podaci pruženi tokom registracije za newsletter upotrebiće se samo u svrhu slanja newslettera ako niste dali pristanak za druge upotrebe. Prijavu možete otkazati u bilo kom trenutku pomoću opcije za otkazivanje prijave koja je ponuđena u newsletteru.

Centralizirani pristup Daimlerovim uslugama

Centralizirani pristup Daimlerovim uslugama omogućava vam izradu jedinstvenoga korisničkog računa kako biste se prijavili na sve internet stranice i aplikacije grupe Daimler i njenih brandova koji su ponuđeni preko te usluge. Kliknite na sledeći link kako biste pročitali uslove upotrebe središnje usluge za pristup grupe Daimler AG:

Uslovi upotrebe za centralizovani pristup uslugama Daimler AG grupe

Dodaci za društvene mreže

Daimler upotrebljava takozvane dodatke za društvene mreže („gumbe”) kao što su Facebook, Google+ i Twitter.

Prilikom posete internet stranicama ovi se dodaci deaktiviraju prema poslednjim podešavanjima, npr. neće poslati nikakve podatke odgovarajućim društvenim mrežama ako to sami ne odaberete. Da biste ih mogli koristiti, morate ih aktivirati klikom na njih. Aktivni su sve dok ih ponovno ne deaktivirate ili izbrišete svoje kolačiće (vidi poglavlje „Kolačići”).

Kolačići

Nakon njihove aktivacije uspostavljena je direktna veza sa serverom odgovarajuće društvene mreže. Sadržaji se zatim prenose sa društvene mreže direktno u vaš pretraživač te se njime uključuju u internet stranice.

Nakon aktivacije ovog dodatka društvena mreža može vratiti podatke neozavisno od toga koristite li se ovim dodatkom. Ako ste prijavljeni na društvenoj mreži, mreža vašu posetz internet stranicama može dodeliti vašem korisničkom računu. Društvena mreža ne može dodeliti posetu drugim Daimlerovim internet stranicama osim ako, i sve dok, tamo takođe ne aktivirate određeni dodatak.

Ako ste član društvene mreže i ne želite da podatke dobijene od vašeg posetu našim itnernet stranicama sjedini sa podacima vašeg profila, morate se odjaviti sa dotične društvene mreže pre aktivacije dodatka.

Mi nemamo nikakav uticaj na opseg podataka koje društvene mreže prikupljaju preko svojih dodataka. Politike društvenih mreža o upotrebi podataka pružaju informacije o svrsi i opsegu podataka koje prikupljaju, o tome kako se ti podaci obrađuju i upotrebljavaju, o pravima koja su vam dostupna i postavkama kojima se možete koristiti kako biste zaštitili svoja prava.

Kolačići ("cookies")

Informacije o kolačićima koje upotrebljavamo i njihovim opcijama nalaze se u poglavlju „Kolačići”.

Kolačići

Analiza podataka o upotrebi web-sajta

Adobe Omniture upotrebljavamo za praćenje korisničkih podešaanja posetilaca te za utvrđivanje posebno popularnih područija našeg web-sajta. Na taj način možemo prilagođavati sadržaj web-sajta posebnim potrebama korisnika i tako unaprediti sadržaj koji vam nudimo.

Ako ne želite da firma Daimler prikuplja i analizira statističke podatke u vezi sa vašim posetama, u svakom trenutku možete zatražiti da se vaši podaci ne upotrebljavaju u te svrhe.

Stoga je iz tehničkih razloga potrebno instalirati dodatak za isključivanje kolačića u vašem pretraživaču. Ovaj kolačić upućuje na to da ste odlučili isključiti kolačiće. Imajte na umu da će se iz tehničkih razloga dodatak za isključivanje kolačića primeniti samo na pretraživač sa kojeg ste zatražili izmenu. Izbrišete li kolačiće u svojem pretraživaču ili se koristite drugim uređajem ili pretraživačem, moraćete ponovno instalirati dodatak za isključivanje kolačića.

Kliknite ovde za instalaciju dodatka za isključivanje kolačića.

Sigurnost

Kako bi podatke koje nam pružate, a kojima mi upravljamo, zaštitio od zloupotrebe, gubitka, uništenja i pristupa trećih strana, Daimler se koristi tehničkim i organizacionim sigurnosnim merama. Naše sigurnosne mere stalno se poboljšavaju u skladu sa tehnološkim napretkom.

Pravo na informacije

Na vaš zahtev, Daimler ili predstavnik koji je odgovoran za vas poslaće vam što pre, i u skladu sa primenjivim zakonom, pismeno obaveštenje o tome da li smo sačuvali vaše personalne podatke, kao i o kojim je podacima reč. Ako ste registrovani kao korisnik, takođe vam je omogućeno da sami pregledate te podatke, ako je moguće, brišete ih ili menjate. Ako su uprkos našim nastojanjima da osiguramo tačne i ažurirane podatke snimljene netačne informacije, ispravićemo ih na vaš zahtev.

Da bi osigurali najbolje moguće korisničko iskustvo Daimler na ovoj web stranici koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.