A grafikán a Sprinter különböző változatai láthatók.
A Sprinter különböző változatai.

A Sprinter impozáns sokfélesége.

A négy motorváltozat, a számos extrafelszereltség, a futómű-változatok és a felépítménygyártók iparág-specifikus megoldásai tovább növelik az új Sprinter sokféleségét. Ezáltal 5500 kg-ig terjedő megengedett össztömegű gépkocsik is konfigurálhatók.

A négy járműhossz közül a leghosszabbal és a három tetőváltozat közül a a legmagasabbal akár 17 m3 raktérfogat áll rendelkezésére Sprinter zárt áruszállítóban. Ezen túlmenően akár 3500 kg-os utánfutó is vontatható – 5500 kg-ig terjedő megengedett vontatmánytömegig.

A képen a Sprinter belső tere látható madártávlatból, nyitott tetővel.
Bőséges hely és variációs lehetőségek az utastérben.
A több mint 600 extrafelszereltséggel - közöttük például különleges flotta- és futóműmegoldásokka - a Sprinter pontosan az Ön igényeihez igazítható. A speciális üzletági követelményekhez gáyrilag a Mercedes-Benz VanSolutiontól kaphat komplett megoldásokat, a „Mercedes-Benz VanPartner“ partnerprogram keretében pedig jól bevált minőségű felépítmény- és átépítési megoldások közül válogathat. Hogy céljait éppolyan magabiztosan mint gazdaságosan érhesse el, számos segédberendezés közül választhat a Sprinterhez.
A képen az új Sprinter hajtáslánca látható.
Az új Sprinter hajtáslánca.

Megfelelő meghajtás minden alkalmazáshoz.   

Elsőkerék-, hátsókerék- vagy összkerékhajtás1 – a három meghajtási változattal szinte minden alkalmazásprofilhoz megtalálható a megfelelő meghajtás.

Az elsőkerékhajtás előnye többek között a kitűnő vonóerő kis tömegű rakomány esetén, a nagy raktérfogat és a nagy hasznos terhelés alacsony rakodóperem mellett. Kizárólag ehhez a meghajtási változathoz rendelhető: az új 9G-TRONIC automata váltó. 

 

Hátsókerékhajtásnál a meghajtás és kormányzás szétválasztása javítja a menetkényelmet és optimalizálja a fordulókört. A hátsókerékhajtás utánfutót vonatva is megmutatja előnyeit. 

 

A kapcsolható 4 x 4 összkerékhajtás1 4 x 4 javítja a vonóerőt, különösen nehéz időjárási viszonyok vagy rossz útviszonyok mellett, és ezáltal javítja a közlekedésbiztonságot és menetdinamikát.

A nehéz bevetésekhez ezen kívül terepfokozat is rendelhető. Először rendelhető az összkerékhajtású1 Sprinterhez a 7G-TRONIC PLUS automata váltó, a kitűnő kapcsolási kényelem és magas fokú üzemanyag-hatékonyság érdekében.

 

1 Az összkerékhajtás előreláthatólag 2018. 4. negyedévétől rendelhető.