A képen az új Sprinter nyitott raktere látható.
Nagyobb helykínálat, 50 kg-mal nagyobb hasznos terheléssel1
A képen a Sprinter látható egy mindennapi helyzetben. Egy férfi ládákat rakodik az alacsony raktérbe.
Nagyobb helykínálat, 80 mm-rel alacsonyabb raktérpadlóval1

Az új Sprinter egy lépéssel tovább megy.

Mivel a jót szívesen tesszük még jobbá, dízelmotorjaink fogyasztását tovább optimalizáltuk. Vállalkozása gazdaságosságához további pluszpontokat jelent az 50 kg-mal nagyobb hasznos terhelés, a tovább javított térkínálat és a 80 mm-rel alacsonyabb raktérpadló1. Ezáltal a Sprinter még könnyebben rakodható és még könnyebb a beszállás is.

A Sprinter így kapcsolja össze a takarékos üzemanyag-fogyasztást és az intelligens funkcionalitást egy teljes körűen gazdaságos mobilitási megoldássá.

A gazdaságosság nem ér véget a gépkocsinál.


Egy jövő-orientált mobilitási megoldás ma már többet tartalmaz, mint csak egy gépkocsit.

Ezért a Sprintert szervizszolgáltatások széles körű kínálata kíséri, a finanszírozástól a biztosításon át a karbantartási szerződésekig. Ez vonzó árelőnyt jelenthet és a költségeket hosszú távon tervezhetővé teszi. Ezen túlmenően a Mercedes PRO professzionális kapcsolattartási- és flottamegoldásai optimalizálhatják a gazdaságosságot.

Például a Karbantartás-menedzsmenttel, amely lehetővé teszi az előrelátó időponttervezést, növeli a gépkocsi rendelkezésre állását és segít a megbízhatóság fenntartásában a használat teljes időtartama alatt.

 

A képen az új Sprinter motorblokkja látható.

Erőteljes és gazdaságos előrehaladás.

Aki sikeres kíván lenni, nagy hajtóerőre van szüksége: a 4 hengeres dízelmotor három teljesítményfokozatban, és a V6-os dízelmotor példamutatóan egyesítik az erőt és gazdaságosságot a Sprinterben. A jól bevált motorokat tovább optimalizáltuk az üzemanyag-fogyasztás terén, például a motoron belüli súrlódás csökkentésével. Minden motorváltozat rendelhető manuális2 és automata váltóval is.

A magas követelményeket előíró Euro-6-os, ill. Euro-VI-os kipufogógáz-szabványt SCR-technológia (szelektív katalitikus redukció) segítségével teljesítik. Ez az eljárás csökkenti a dízelmotorok nitrogénoxid-kibocsátását, a kipufogógázt egy katalizátoron átvezetve és a nitrogénoxidokat3 a vízbázisú AdBlue® hozzáadásával nitrogénné és vízzé alakítva.  

1 Elsőkerékhajtás esetén, a hátsókerékhajtással összehasonlítva.

2 A szériafelszereltséghez tartozó hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó - az OM642 V6-os dízelmotorral - előreláthatólag 2018 negyedik negyedévétől rendelhető.

3 A nitrogénoxidok (NOx) közé tartozik a nitrogén-monoxid (NO) és nitrogén-dioxid (NO2).